Algen en mos ontstaan door vochtig weer. Een vochtige omgeving is een prima omstandigheid voor algen en mos. Daarnaast groeien algen en mos extra snel als er weinig zonlicht op de plek schijnt. In de herfst en winter wanneer het vaker donker is en de zon minder schijnt kunnen algen en mos beter groeien.
De algen en mossen houden vervolgens het water vast wat het probleem alleen maar erger maakt. Een vervelend en veel voorkomend probleem.

Hoe zijn algen en mos te herkennen?

U kunt merken dat u last hebt van algen en mossen als het oppervlak glad wordt en als er groene aanslag te zien is. Het kan erg gevaarlijk zijn als bijvoorbeeld het terras of de oprit glad wordt door algen en mossen, u kunt daardoor makkelijk uitglijden.

Zo kunnen algen en mos eruit zien. In de natuur kan het er prachtig uit zien, maar rondom uw woning of bedrijfspand erg vervelend.

Mos verwijderen     Algen en mos woning

Hoe mos verwijderen van tegels, klinkers en vlonders?

Een methode die veel mensen kennen (gebruiken) is het gebruik van chloor.

Chloor is erg schadelijk voor het milieu en ook een zeer agressief product voor de omliggende beplanting. Nog een oplossing die je steeds vaker ziet is een hogedrukreiniger. Deze methode werkt ook niet goed, omdat de kracht van de hogedrukspuit de tegels en klinkers aantast. Hierdoor worden deze ruw en poreus waardoor algen en mos juist meer de kans krijgen om zich opnieuw aan uw tegels te hechten. De groene aanslag komt dus nog sneller terug. Er zijn nog een aantal andere middelen om algen en mos te verwijderen, maar de meeste zijn niet milieuvriendelijk.

Wij van Schoonmaakbedrijf AltijdNeDjes gebruiken een product dat wel milieuvriendelijk is!

Ons product is de oplossing voor mos en algen:

  • Het product is niet agressief voor de ondergrond
  • Het product impregneert en laat een laag achter welke niet zichtbaar is
  • Het product werkt tot één jaar lang

Wij sproeien de met alg en mos bezaaide ondergrond in met het product. Er hoeft dus niet geboend of geschrobd te worden, inspuiten en afwachten is het enige wat nodig is.

Juist deze manier spreekt veel mensen aan, omdat op deze manier bespaard wordt op arbeidskosten.

Heeft u interesse gekregen en wilt u mos en algen laten verwijderen?

Neem contact met ons op!

Ga naar de contactpagina of bel ons op: 06 57 93 23 91

Onze visie: Alles is mogelijk. Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug

Schoonmaakbedrijf nodig?

Vul ons formulier in voor meer informatie.

Ga naar het formulier